Privatumo politika

Ir duomenų apsauga

Privatumo politika ir duomenų apsauga

2020-08-24 VERSIJA

Tvarkydami Jūsų asmens duomenis mes laikomės Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, taip pat kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.

www.avimeda.lt internetinėje svetainėnėje nėra suteikta galimybė klientui sukurti savo paskyrą bei prie jos vėliau prisijungti. Duomenys apie klientus renkami be paskyros sukūrimo ir tik sklandžiam svetainės naršymui užtikrinti. Žemiau pateikiama informacija apie minėtų duomenų rinkimą ir saugojimą.

PAGRINDINĖS SĄVOKOS

  1. Bendrovė arba Asmens duomenų valdytojas – UAB Avimeda, pagal Lietuvos Respublikos įstatymus įsteigta ir veikianti uždaroji akcinė bendrovė, kurios juridinio asmens kodas 300513333, buveinės adresas Lelijų g. 19 Klaipėda LT91211, duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre (Valstybės įmonė „Registrų centras“, Vilniaus filialas), esanti svetainės administratoriumi.
  1. Klientas arba Duomenų subjektas – veiksnus pilnametis, t. y. 18 (aštuoniolikos) ir daugiau metų fizinis asmuo arba nepilnametis veiksnus asmuo, turintis ne mažiau kaip 16 (šešiolika) metų ir tėvų arba rūpintojų sutikimą (išskyrus emancipacijos atvejį), kuris naudojasi Bendrovės Interneto svetainės Paslaugomis, kurio asmens duomenis tvarko Bendrovė vadovaujantis šia Privatumo politika bei Lietuvos Respublikos įstatymais ir kitais asmens duomenų teisinę apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais.
  2. Interneto svetainė– Bendrovės interneto svetainės adresu www.avimeda.lt
  3. Paslaugos– visos Bendrovės teikiamos paslaugos.
  4. Asmens duomenys- bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – Duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai.
  5. Asmens duomenų tvarkymas- bet kuris su asmens duomenimis atliekamas veiksmas: rinkimas, užrašymas, kaupimas, saugojimas, klasifikavimas, grupavimas, jungimas, keitimas (papildymas ar taisymas), teikimas, paskelbimas, naudojimas, loginės ir (arba) aritmetinės operacijos, paieška, skleidimas, naikinimas ar kitoks veiksmas arba veiksmų rinkinys.
  6. Partneris– juridinis asmuo, teikiantis paslaugas Bendrovei, susijusias su Bendrovės vykdoma veikla, arba parduodantis jai prekes, arba vykdantis su Bendrove bendrus projektus, įskaitant, bet neapsiribojant, rinkodaros akcijas, bendras pardavimų kampanijas, lojalumo programas, ir kt., žiniasklaidos priemonėse, internetiniuose puslapiuose, Interneto svetainėje, mažmeninės prekybos parduotuvėse, prekybos tinkluose, ir kt.
  7. Slapukas– atitinkamas failas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš Interneto svetainės tinklapio į Interneto svetainės lankytojo kompiuterio kietąjį diską tam, kad Interneto svetainės administratorius galėtų atskirti lankytojo kompiuterį ir matyti jo veiklą Interneto svetainėje, taip pat palaikyti tinkamą Interneto svetainės funkcionalumą.
  8. Tiesioginė rinkodara – veikla, skirta paštu, telefonu arba kitokiu tiesioginiu būdu siūlyti asmenims prekes ar paslaugas ir (arba) teirautis jų nuomonės dėl siūlomų prekių ar paslaugų.
  9. Privatumo politika – reiškia šį dokumentą, nustatantį Asmens duomenų tvarkymo principus bei taisykles, naudojantis Interneto svetainės paslaugomis.
  10. Paskyra – pagrindiniai Kliento prisijungimo prie Interneto svetainės duomenys, kuriuos sudaro vienas elektroninio pašto adresas ir Slaptažodis.
  11. Slaptažodis – tai Kliento sukurta unikali skaičių, raidžių, arba skaičių ir raidžių arba kitų simbolių kombinacija, kurią suvedus galima prisijungti prie Interneto svetainės.

BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti www.avimeda.lt Pirkėjų Asmens duomenis nuo neteisėto naudojimo.
  2. Asmens duomenis tvarkomi vadovaujantis LR Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu bei kitais Asmens duomenų tvarkymą bei apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais, šia Privatumo politika, Bendrovės vidaus Asmens duomenų tvarkymo tvarka.
  3. Bendrovėje Asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis šiais žemiau nurodytais principais:
    • Asmens duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais;
    • Asmens duomenys tvarkomi tiksliai, sąžiningai ir teisėtai;
    • Asmens duomenys yra tinkami ir tik tokios apimties, kuri būtina jiems rinkti ir toliau tvarkyti;
    • Asmens duomenys nuolat atnaujinami;
    • Asmens duomenys saugomi tokia forma, kad Duomenų subjekto tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, negu to reikia tiems tikslams, dėl kurių šie duomenys buvo surinkti ir tvarkomi.
    • Visa informacija apie Asmens duomenis yra konfidenciali;
    • Kliento Asmens duomenys bei asmeninė informacija nebus naudojama neteisėtais tikslais.
  4. Laikoma, kad Klientas, pirkdamas Interneto svetainėje, perskaitė galiojančios redakcijos Privatumo politiką ir su ja sutinka. Jei Klientas nesutinka su kuria nors Privatumo politikos dalimi ar Privatumo politika, tokiu atveju Klientas privalo užbaigti svetainės naršymą
  5. Su Privatumo politika galima susipažinti Interneto svetainėje ir bet kada ją atsispausdinti. Privatumo politika gali būti keičiama, pildoma ar atnaujinama Bendrovės nuožiūra. Nauja Privatumo politikos redakcija skelbiama Interneto svetainėje.
  6. Klientas turi teisę bet kada keisti, papildyti bei naikinti Asmens duomenis.

ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS, NAUDOJIMAS, KOREGAVIMAS IR SAUGOJIMAS

  1. Bendrovė gerbia kiekvieno Kliento teisę į privatumą. Kliento Asmens duomenys renkami ir tvarkomi šiais tikslais:
    • Elektroninių užklausų administravimo tikslu. Tvarkomi šie Asmens duomenys: elektroninio pašto adresas, pavardė, telefono numeris, vardas;
  2. Klientas, kaip Duomenų subjektas, turi šias žemiau išvardintas teises, susijusias su Kliento Asmens duomenų tvarkymo procedūromis:
    • gauti iš Bendrovės informaciją apie Kliento Asmens duomenų tvarkymą, susipažinti su savo Asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
    • gauti iš Bendrovės informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie Kliento asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kokiems duomenų gavėjams teikiami ir buvo teikti bent per paskutinius 1 (vienerius) metus;
    • reikalauti ištaisyti, sunaikinti Kliento Asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo Asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai Asmens duomenys tvarkomi nesilaikant LR Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų įstatymų nuostatų.
  3. Klientas, realizuoti savo teises, numatytas 2 punkte, gali kreipiantis elektroniniu paštu registratura@avimeda.lt, telefonu +370 679 72442 arba Bendrovės registruotos buveinės adresu. Bendrovė turi teisę koreguoti ar naikinti Asmens duomenis arba sustabdyti Asmens duomenų tvarkymą tik identifikavus Kliento, kuris kreipėsi, tapatybę.
  4. Kliento Asmens duomenys yra neteikiami tretiesiems asmenims, išskyrus šiuos atvejus:
  5. Kuomet yra gautas Kliento sutikimas, kaip nurodyta šioje Privatumo politikoje;
  6. Lietuvos Respublikos įstatymų ir teisės aktų numatytais atvejais kompetentingoms institucijoms.
  7. Klientui yra žinoma apie jo teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi jo Asmens duomenys Tiesioginės rinkodaros tikslais, t.y. Klientas turi teisę išreikšti nesutikimą iš karto, arba vėliau.
  8. Klientas sutinka, kad jo Asmens duomenys būtų naudojami Bendrovei teikiant Paslaugas Klientui.
  9. Jei Klientas nesutinka su Privatumo politika, Klientas neturės galimybės naudotis Interneto svetainės paslaugomis. Klientas gali išreikšti savo nesutikimą šio skyriaus 3 punkte nurodytu būdu.
  10. Bendrovė, įgyvendina organizacines ir technines priemones, skirtas apsaugoti Asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Bendrovės taikomos Asmens duomenų apsaugos priemonių lygis atitinka Lietuvos Respublikos teisės reikalavimus.
  11. Klientas sutinka, kad tais atvejais, kai tai būtina pagal kompetentingų institucijų nurodymus ir/ar Kliento Asmens duomenys buvo galimai panaudoti vykdant neteisėtą veiklą, arba yra pagrįstų įtarimų dėl asmens tapatybės vagystės, dėl kurių kompetentingos teisėsaugos institucijos atlieka ikiteisminį tyrimą, arba yra kiti teisėti pagrindai ar tikslai, jo Asmens duomenys būtų saugomi Bendrovės serveriuose ilgiau, nei nustatyta šioje Privatumo politikoje.
  12. Gavusi Duomenų subjekto nurodymą ar paklausimą, susijusį su Asmens duomenų tvarkymu, Bendrovė pateikia Klientui atsakymą, patenkinant prašymą/nurodymą arba motyvuotai atsisakant tai padaryti, ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų nuo Duomenų subjekto kreipimosi datos. Jeigu Duomenų subjektas pageidauja, atsakymas turi būti pateiktas raštu.

SLAPUKAI (angl. cookies)

Tam, kad Interneto svetainėje Bendrovė galėtų pasiūlyti Klientui visavertes paslaugas, Kliento kompiuteryje (įrenginyje) įrašoma informacija (Slapukai), kuri naudojama Kliento, kaip ankstesnio Interneto svetainės naudotojo, atpažinimui, renkant Interneto svetainės lankomumo statistiką, informaciją apie pirkinių krepšelį. Klientas bet kada gali ištrinti dalį ar visus įrašytus Slapukus.

  1. Slapukas – mažas tekstinis dokumentas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš interneto svetainės į asmens kompiuterį, kad būtų galima atskirti asmens kompiuterį, naršyklės tipą ir matyti asmens veiklą internete. Unikalus numeris identifikuoja asmens naršyklę kiekvieną kartą asmeniui apsilankius interneto svetainėje. Slapukai neleidžia įsiminti asmeninės informacijos (tokios kaip asmens vardas ir adresas). Svetainėse slapukai naudojami, siekiant vesti statistiką, tokią kaip asmenų apsilankymų interneto svetainėje skaičius ir srautas. Tokia informacija nebūna susieta su asmenine informacija. Asmuo gali bet kada išjungti slapukų naudojimą, tačiau be slapukų kai kurios interneto svetainės www.avimeda.lt funkcijos gali neveikti arba veikti netinkamai.
  2. Slapukų naudojimo tipai:
  • Būtinieji slapukai: tokie slapukai yra būtini tam, kad galėtumėte žvalgytis po interneto svetainę ir naudotis jos funkcijomis, tokiomis kaip prieiga prie saugių interneto svetainės sričių.  Be šių slapukų negalėtų būti jūsų pageidaujamos paslaugos, pavyzdžiui, pirkimo internetu.
  • Veikimą gerinantys slapukai:šie slapukai renka informaciją apie tai, kai naudotojai naudojasi tam tikra interneto svetaine, pavyzdžiui, kurie puslapiai lankomi dažniausiai ir ar lankytojai iš tinklalapių gauna klaidų pranešimų.  Šie slapukai nerenka informacijos, leidžiančios atpažinti svetainės lankytoją.  Visa šių slapukų renkama informacija yra bendrojo pobūdžio, todėl anoniminė.  Ji naudojama tik svetainės veiklai pagerinti.
  • Funkciniai slapukai:šie slapukai leidžia interneto svetainei įsiminti jūsų pasirinktus dalykus (tokius, kaip jūsų vardas, kalba ar regionas) ir pasiūlyti patobulintas, jums asmeniškai pritaikytas funkcijas.  Šių slapukų renkamą informaciją galima padaryti anoniminę, be to, jie negali stebėti jūsų naršymo veiklos kitose interneto svetainėse.
  • Tiksliniai arba reklaminiai slapukai:šie slapukai naudojami tam, kad rodytų reklaminius skelbimus, kurie turėtų būti įdomūs būtent jums ir atitikti jūsų interesus.  Jie taip pat naudojami tam, kad tam tikras reklamas matytumėte tik tam tikrą kartų skaičių ir kad padėtų matuoti reklaminės kampanijos efektyvumą.
  1. Galite leisti įrašyti slapukus arba jų atsisakyti. Dauguma žiniatinklio naršyklių automatiškai priima slapukus, bet galite pakeisti savo naršyklės nuostatas, jei norite nepriimti slapukų arba gauti įspėjamąjį pranešimą prieš juos įrašant. Paskaitykite savo naršyklės instrukcijas ar tiesiog sužinokite daugiau apie šias funkcijas. Jei pasirenkate nepriimti slapukų, gali būti, kad negalėsite naudotis interaktyviomis šios svetainės savybėmis. Jeigu jums reikia išsamesnės informacijos apie slapukus, apsilankykite interneto svetainėje http://www.aboutcookies.org/, kur rasite išsamios, nepriklausomos informacijos apie tai, kaip išjungti slapukus per naršyklės nuostatas ir kaip pašalinti slapukus, kurie jau yra jūsų kompiuteryje. Kad pašalintumėte slapukus iš mobiliojo telefono, turėsite pasiskaityti telefono naudojimo instrukciją.
  2. Jokie asmeniniai kliento duomenys nėra kaupiami slapukų pagalba.
  3. Būtinų slapukų įrašymo metu jokiems tretiesiems asmenims informacija nėra teikiama.
  4. Kokius slapukus naudojame mes galite pamatyti čia:

    KITOS NUOSTATOS

    Bendrovė turi teisę keisti, papildyti Privatumo politiką visiškai ar iš dalies. Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo dienos, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra paskelbiami Interneto svetainėje.

    Iškilus klausimams kreipkitės telefonu +370 679 72442 ar el. paštu registratura@avimeda.lt